Je SEO verbeteren doe je zo

SEO optimalisatie door middel van drie simpele tips!

By OMG | Leestijd: 2-3 minuten

Drie simpele tips om jouw SEO te verbeteren.

Als ondernemer weet je dat SEO optimalisatie belangrijk is. De afkorting staat voor Search Engine Optimization. Door het toepassen van deze optimalisatie, maak je jouw bedrijf of product vindbaar én zichtbaar binnen de zoekmachines. Dat levert je niet alleen meer bezoekers op, maar uiteindelijk ook een stijging van de conversie en omzet.

Maar hoe zit het eigenlijk met jouw zoekmachine optimalisatie? Weten bezoekers de weg te vinden naar de digitale voordeur van jouw onderneming? We hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet. Want je SEO verbeteren? Dat doe je zo!

1. gebruik relevante zoekwoorden én keyword suggesties

Zoekwoorden gebruiken die gerelateerd zijn aan jouw branche of niche zijn belangrijk. Daarvoor kun je handige tools gebruiken zoals bijvoorbeeld Ubersuggest.

Wees voorzichtig met de zoekwoord aantallen die je ziet binnen Google Ads Keyword Planner. Het is niet verstandig om je gehele analyse hierop af te stemmen. Waarom? Vaak gaat het om indicaties die niet altijd op de waarheid berusten. De zoekwoord suggesties zijn daarentegen wél waardevol om te gebruiken voor de content op jouw website

Google zoeksuggesties zijn vaak een goede indicatie naar veel gebruikte zoekwoorden

2. plaats waardevolle en informatieve content

Als je jouw SEO wilt verbeteren en meer bezoekers wilt trekken, dan is het belangrijk om informatieve content te plaatsen die je schrijft voor de lezer. Je kunt dan rekenen op een verbeterde gebruikerservaring.

Bezoekers blijven langer op jouw website wat uiteindelijk ook weer resulteert in een betere positie binnen de zoekmachine. De zoekwoorden die naar voren zijn gekomen uit de zoekwoord-analyse kun je op een natuurlijke manier verwerken in de tekst.

Houd een lengte aan van minimaal 750-1000 woorden. Vooral als je jouw SEO optimalisatie wilt verbeteren aan de hand van content. Een aantal pagina’s met lange en informatieve teksten leveren een meer positieve bijdrage aan de vindbaarheid binnen de zoekmachine dan veel pagina’s met weinig of geen content.

3. SEO verbeteren met interne linkbuilding

Het verzamelen van waardevolle links is belangrijk voor de ranking binnen de zoekmachine, maar heb je ook gedacht aan interne linkbuilding voor SEO optimalisatie? Interne linkbuilding werkt als een web. Je verbindt de pagina’s van jouw website met elkaar door middel van links. Google krijgt zo een goed beeld van waar jouw website over gaat. Dit levert je niet alleen een goede positie binnen de zoekmachine op, maar natuurlijk ook een toename van bezoekers.

SEO optimalisatie? Ook dit is belangrijk voor de zoekmachines

Naast de bovenstaande tips voor het verbeteren van jouw SEO, moet je ook rekening houden met een juist gebruik van anchor teksten, de laadsnelheid (PS. die test je met Google’s PageSpeed Insights) van de pagina’s op jouw website én een overzichtelijke navigatie. Je wilt jouw bezoekers immers voorzien van een uitstekende gebruikerservaring zodat ze zo lang mogelijk op jouw website blijven.

Je SEO verbeteren kan lastig zijn, zeker als je niet voldoende kennis hebt van optimalisatie. In dat geval kun je het verbeteren van de vindbaarheid en zichtbaarheid binnen de zoekmachine beter overlaten aan een SEO specialist. Onze Geniuses gaan graag voor je aan de slag!

Je SEO uitbesteden?

Laat je liever jouw SEO verbeteren door professionals? Bekijk dan onze SEO verbeterpakketten en laat OMG er voor zorgen dat jouw website gevonden wordt door de juiste mensen.

Vond je dit een leerzame blog? Volg ons dan ook op Social Media om up-to-date te blijven met de nieuwste marketing tips!

LinkedIn: /Geniusonlinemarketing
Facebook: @Geniusonlinemarketing
Instagram: @Geniusonlinemarketing
Twitter: @OMGMarketingNL

Meer blogs? Check them here.

Meer marketingblogs lezen van OMG? Bekijk snel onze blogpagina

OMG out!

Open chat
1
Hulp nodig?
Hi OMG hier 👋,
Wat kunnen we voor u betekenen?